Amber – Kindertolk

Gun je kind te groeien door jouw groei!

Iedere ouder kent wel periodes waarin het even niet zo lekker loopt. Bijvoorbeeld omdat je kind het moeilijk heeft, gedrag vertoont waar je moeite mee hebt. Of omdat je kind een lichamelijke klacht heeft waarover je je zorgen maakt.

De werkwijze, gebaseerd op de PresentChild methode, maakt duidelijk dat kinderen zich net zo intens en actief inzetten voor ons levens geluk als wij dat doen voor dat van onze kinderen.

Het kan ook zijn dat jij telkens in dezelfde soort situaties vastloopt! Of je merkt dat je steeds vaker een “kort lontje” hebt!

Dan is het goed mogelijk dat je kind in zijn of haar gedrag onbewust jou de spiegel voorhoudt om je duidelijk te maken hoever je verwijdert bent van je eigen kern.

Als  Kindertolk ga ik samen met jou kijken naar het gedrag wat jou raakt bij je kind. Hier kan namelijk een mooie boodschap voor jou in verscholen zitten.

Kinderen kunnen ons laten iets laten zien in: spel, met dingen gooien, terug kerende lichamelijke klachten als oorpijn, buikpijn, verkoudheid of niet zindelijk willen worden.

Ik hoop jou op een liefdevolle manier inzicht te laten krijgen in delen van jezelf die nog onbewust zijn gebleven. Door bewustwordingen en de veranderingen die het met zich meebrengen zal er in het gedrag van je kind ook iets verbeteren of verdwijnen.

Het traject bestaat vaak uit 3 consulten:

In het eerste gesprek krijg je de gelegenheid om uitgebreid over het gedrag van je kind te vertellen, wanneer het is begonnen, waar jij je zorgen over maakt enzovoort.

Het tweede gesprek geef ik je de vertaling terug van wat je mij hebt vertelt. Hierin komen vaak heldere boodschappen naar voren.

In het follow-up gesprek bespreken we de ontwikkelingen, krijg je handvatten waar jij of jij samen met je kind aan de slag kunt.

Tarieven zijn op aanvraag

Amber – Kindercoach

Elke ouder wil graag dat zijn kind lekker in z’n vel zit en geniet van het leven zonder klachten en stress. Toch lukt dit niet altijd en zal het soms nodig zijn om inzichten te krijgen en nieuwe vaardigheden te leren.

Kinderen van deze tijd zijn erg gevoelig. Ze krijgen grote hoeveelheden informatie op zich af en dit kan voor kinderen als onveilig ervaren worden.

Deze onveiligheid kan zich op verschillende manieren uiten, zoals in: angst, onzekerheid, brutaliteit, boosheid, verdriet. Maar ook buikpijn, hoofdpijn, eczeem of allergie. Ook de invloeden zoals scheiding van ouders, verhuizing en dergelijke kunnen het gedrag dusdanig beïnvloeden dat jij er als ouder zorgen over maakt.

Wanneer jij of misschien wanneer zelfs je kind merkt dat het niet zo lekker verloopt dan is het verstandig hier aandacht aan te schenken. Samen kijken we welke ondersteuning en  handvatten je kind kan gebruiken zodat je kind zich weer lekker in z’n vel voelt en jij dus ook!

Als kindercoach bied ik laagdrempelige en kortdurende sessies aan waarbij we samen zoeken naar een nog aan te leren vaardigheid. Ik werk vanuit de innerlijke wijsheid en intuïtie van het kind zelf.

Door met kinderen in gesprek te gaan en ze te coachen bij het aanleren van nieuwe vaardigheden geef ik kinderen handvatten om zo minder bezorgd in het leven te staan.

Tijdens het kennismaking gesprek onderzoeken we de hulpvraag en bespreken we wat de wensen en verlangens zijn. Daarna gaan we intensief maar speels en creatief aan de slag om te werken aan het versterken van het zelfvertrouwen en het ontdekken van kwaliteiten en hoe je deze in kunt zetten om het gewenste doel te bereiken.

Voor of na de sessie kunnen we samen met je kind een korte samenvatting geven waar we staan en waar we nog extra aandacht aan mogen schenken.

Tarieven op aanvraag. Om de kinderen niet al te veel te belasten gaan we uit van een uur per sessie.

Amber – Systemisch werk

Familie opstellingen, ook wel systemisch werken genoemd,  gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door een systeem waarvan zij/ hij deel uit maakt.

In een familie systeem gaat het altijd over bloedbanden.  Zoals opa en oma, vader en moeder, (half-) broer(s), (half-) zus(sen), zowel de overleden als overlevenden. Naast je familie systeem heb je ook te maken met externe systemen zoals: sportteam, school, werk, vriendenclub enzovoort.

Binnen iedere familie zijn er onuitgesproken issues, verwachtingen of trauma’s, denk aan: oorlogsverleden, ziekte, criminaliteit, miskramen, ongelukken enz.
Deze gebeurtenissen kunnen een verstoring in jouw systeem teweeg brengen. Je hebt binnen je familie systeem jouw plek in te nemen. Dat wil zeggen: je bent kind van je vader en moeder, je bent bijvoorbeeld het eerste, tweede, derde kind. Ook rekening houdend met een eventuele miskraam in het gezin waardoor je onbewust een andere plek inneemt. Je hebt een opa en oma, grootouders ga zo maar door.

De onuitgesproken issues kunnen van recente gebeurtenissen tot generaties terug zijn.  Wanneer dit voor jou niet duidelijk is, niet uitgesproken is of het er niet mogen zijn kan dit persoonlijke problemen opleveren (te noemen verstrikkingen).

Door deze verstrikking reageren we vaak onbewust op situaties alsof we nog in het systeem zitten waaruit het is ontstaan. Deze verstrikkingen kunnen persoonlijke problemen opleveren omdat je vastloopt in het “systeem” dit kan zijn op het gebied van werk, gezin, relaties, gezondheid, overspannen raakt of continue in conflict bent met ieder om je heen of met jezelf.

Een opstelling kan een verademing zijn als iemand zich bewust wordt van zijn of haar rol en de invloed daarvan op het dagelijks leven.

Misschien is het tijd
Om te zijn wie je bent

Om te voelen wat je nodig hebt
Om te ervaren wat je verlangt

Van het leven
Van jezelf

Kus jezelf wakker
Het is tijd om je plaats in te nemen!

Hylke Bonnema “Het nieuwe opstellen”